4 perc, azaz 240 rövid másodperc

- néha csak ennyin múlik egy emberélet.

Ennyi kell ahhoz, hogy miután leállt a szív, az agy sejtjei az oxigénhiányos állapot miatt pusztulni kezdjenek. Mészáros Zalán mentőtiszt és Klupács Péter mentőtechnikus több évtizedes pályafutásuk tapasztalatai alapján egy olyan innovatív oktató programot dolgoztak ki, melynek segítségével bárki otthon is gyakorolni tudja az újraélesztés mozdulatsorát, bátorságot merítve ezáltal a cselekvéshez - ez pedig sokszor a túlélést jelenti.

A TEVAgy a hős! program legfőbb küldetése, hogy a módszer ismeretében bárkiből válhasson életmentő hős. Ám mindehhez főhősökre is szükség van: az egészségügyben dolgozó orvosokra, mentőkre, gyógyszerészekre, ápolókra, mindekire, akiben bíznak a gyógyulni vágyók.

Zalán, Péter, immár három éve járják az országot a TEVA Gyógyszergyár Zrt. TEVAgy a Hős! programjának lobogója alatt, azzal a jól megfogalmazott, bátor céllal, hogy minél több embert tanítsanak meg újraéleszteni. Figyelemre méltó oktatómunkájuk már követőkre is talált. Közel 20 TEVAgy a Hős nagykövet kapta meg az oktatói bizonyítványt akik az országot járva ismertetik meg a hallgatósággal az újraélesztés 5 lépcsőjét.

TEVAgy a hős program

Igaz történetek

TEVAgy a hős
Küldetés
 

„A Magyar Kardiológusok Társaságának Elnöksége egyhangúan egyetért célkitűzéseikkel és kiemelten fontosnak tartja az újraélesztés oktatását és népszerűsítését a laikus közönség irányába. Kérésükre szakmai partnerként támogatjuk a „TEVAgy a Hős!” kampányt a 2018-2019-es évben.”

Prof. Dr. Tóth Kálmán, az MKT elnöke